Прилади для контролю покриттів
- Головна arrow Стійкість до деформації
19.04.2024
 
 
Стійкість до деформації
Прилад для випробування на вигин (конічний стержень) Elcometer 1510 Версия для печати Отправить на e-mail
elcometer_1510_5.jpg

Elcometer 1510 є приладом для визначення еластичності, адгезії та розтягування лакофарбового покриття на листі металу.

Elcometer 1510 складається з важеля з валом, встановленого на рамі, який закріплений на стрижні конічному діаметром від 3,2 до 38,1 мм.

Градуювання показує діаметр стрижня мм. Зразок може випробовуватися на вигин частини або по всій довжині стрижня, а результати (тріщини) відповідні різним діаметрам тестування видно за один прохід. Використовується відповідно: BS3900 E9, DIN 53153, ECCA T12, EN ISO NF 2815, NFT 30-052.

 
Набір цилиндричниих стержнів для випробування на вигин Elcometer 1500 Версия для печати Отправить на e-mail
elcometer_1500_5.jpg

Простий прилад для визначення еластичності, адгезії та розтріскування сухого покриття на плоских зразках.

Металева пластина з покриттям згинається на циліндричному або конічному стрижні, потім проводиться обстеження покриттів на предмет тріщин та зміна кольору.

Прилад включає набір стрижнів і підставку, яка також використовується як випробувальний стенд. Забарвлені металеві пластини довжиною максимум 150 мм та шириною 100 мм вручну згинаються навколо стрижнів. Діаметр стрижня зменшують доти, доки на пластині не з'являються тріщини. Набір включає 13 циліндричних стрижнів діаметром від 2 до 32 мм.
 
Штамп Еріксена Elcometer 1620 Версия для печати Отправить на e-mail
1620_1_md.jpg

 

Прилад для випробування на витяжку Elcometer 1620

Цей надійний та зручний у використанні прилад використовується для оцінки еластичності покриттів, нанесених на металеві пластини завтовшки до 1,2 мм, при витяжці.

Еластичність та опір деформації є одними з основних фізичних характеристик покриттів у сучасній індустрії покриттів. Існує три різні методи випробувань, які використовуються для визначення характеристик покриттів при деформації.

Elcometer 1620 оснащений прес-формою діаметром 27 мм, виготовленою із загартованої сталі, та штампом діаметром 20 мм. За допомогою кутової рукоятки та редукторного приводу штамп поступово вдавлюється у зразок. Цей метод забезпечує хорошу повторюваність.

 

Продолжение...
 
Удар-тестер Elcometer 1615 Версия для печати Отправить на e-mail

1615_new.gif

Удар-тестер Elcometer 1615

Призначений для контролю міцності покриття під час удару.

Реалізується 2 способи: або бойок з вантажем падає на зразок з покриттям або вантаж падає на бойок, встановлений на зразку з покриттям.

Удар-тестер Elcometer 1615 може комплектуватися до 6 наборів для різних вимог та додатків контролю.

Прилад вимірює максимальну висоту, при вільному падінні з якої вантаж певної маси не викликає видимих ​​механічних пошкоджень на поверхні випробуваної пластини з покриттям лакофарбовим.

Міцність лакофарбових покриттів при ударі виражається значенням максимальної висоти в сантиметрах, з якої бойок з вантажем масою 1 кг вільно падає на випробувану поверхню відповідно до стандарту ISO 6272 або за ГОСТ 4765-73, або ASTM D 2794.

Базовий набір дозволяє зробити випробування будь-якого типу.

Прилад застосовується для випробування всіх лакофарбових покриттів.

Прилад застосовується у заводських лабораторіях при вхідному контролі покриття, у процесі виробництва, а також у польових умовах під час проведення експлуатаційних робіт.

Прилад застосовується для випробувань металів, пластмас, паркету, дерев'яних панелей, кераміки, скла, бетону, наливної підлоги.

 

 

 

Продолжение...
 
 
^^^ ^^^
company.pngkrautkramer.pngkruss.png
 

developed by vladimir.malyk@gmail.com